Monday, April 24, 2017

Tersurat dan Tersirat


ape maksud tersurat??

Menurut Dewan Bahasa & Pustaka, ‘tersurat’ bermaksud telah ditulis, tertulis, tercatat atau juga sudah ditakdirkan, telah ditakdirkan.

jadi,

tersurat yang ingin aku tekankan disini
tersurat
kau bukan milik aku..
tersurat
aku hanya persinggahan

manakala

tersirat pula bermaksud terkandung atau tersembunyi, tersimpan
di mana contoh ayat : Tiada sesiapa yang tahu akan apa apa yang tersirat dalam hati aku.

yap,

tiada siapa tahu apa yang tersirat dalam hati ini
bukan niat aku nak hadir dalam hidup kau
bukan juga niat aku untuk hadirkan kau dalam hidup aku

sungai itu kalau kita halang macam mana sekali pon laluan asalnya, ia akan tetap mengalir untuk mencari jalan yang lain dan akan terus mengalir tanpa henti.

tu sungai.. air dicincang tak akan putus.

tapi hubungan boleh terputus. walaupon tidak baik memutuskan suatu perhubungan. namun andai itu yang terbaik untuk semua. kenapa tidak kita lakukan.

maaf kerana aku terpaksa.. cukup disini.. 




Sunday, April 23, 2017

This is why she blocked you


It’s taken her longer than it should have but her heart finally had enough of the pain she was holding on to. Her heart finally told her it was time to stop clinging on to you because you weren’t coming back.

This is why she blocked you. She blocked because she didn’t want to be reminded of your flashy smile when she wasn’t in your life anymore. She blocked you because she didn’t want to be reminded of your smile and of your sunshine when all she felt was thunder.

She blocked you because she felt too much and too little all at once. She blocked you because she didn’t want to feel the sharp pain in her heart when she was reminded of your daily activities. She didn’t want to feel the pain of knowing you were in a better place without her.
She blocked you because she couldn’t bear to see your shining eyes. Your smiling cheeks. Your genuine heart. Your symphony. Your deep laugh. Your stunning soul.

 She needed to stand up instead of shatter. She had to become stronger. 
Stronger for herself, not for you.



She blocked you for herself.

She stopped holding on to you, punishing herself for your mistakes and actions. She finally stopped everything relating  to you. She finally decided to stop feeling guilty over the fact that she couldn’t change you and she couldn’t make you stay. She finally turned off her playlist of sad songs and realized it was time to let it all go.

She blocked you because she is stronger without you in her life. She blocked you because she didn’t need you anymore. She didn’t need your roots, because she decided to grow on her own.

She blocked you because realized your love wasn’t true. That your heart wasn’t in it for the right reasons. And she couldn’t stand to see you, to hear you and to talk to you. She blocked you because she finally realized that you were toxic. That you were never what she needed or wanted.

She blocked you because she had enough.

You were never going to be a different person. The kind of person that cared. The kind of person that was kind, that was genuine. She blocked you because you were never going to be who she truly needed in her life to lift her up.

She blocked you because she didn’t need you anymore. 
She had herself. And for once, that was enough. She was enough without you. 



Falling in love with you was not a choice. it just happened.
She stopped loving you today and finally let herself go.


#thoughtcatalog

Wednesday, January 25, 2017

#cRuSH




#CRUSH

Aku suka kau
tak..tak..
Maksud aku suka tengok kau
Senyuman kau
Cara kau
Tenang je aku tengok kau..

Bila teringatkan kau,
Aku senyum seorang diri
aku bukan giler
tapi aku tergila-gilakan kau
Aku tahu...
aku hanya layak melihat kau dari jauh
tak mampu memiliki kau dari dekat
Mustahil dan tak akan
Aku cuma nak kau tahu


#CRUSH

Aku percaya kewujudan kau
Bukan untuk aku
Cuma identiti sesakan fantasi
Untuk menyeksa hati

Terima kasih kerana
Hidup di luar sana
Supaya dapat aku
Mencintaimu dalam diam..


Friday, January 20, 2017

Hi! Long time no see



Lamanya tak update blog ni… bukan setakat sawang, sampah pun berlambak..
Lubang xyah cakap la..memang tak tertampal punya.. btw, almost a year x sentuh ape2 kat sini..xtau nk citer pe.. many stories up and down in my life. I do not have an exact word to explain.  
So start new year ni, even dah berminggu pon.. let's open a new book. New life story. InsyaAllah..

semoga aku istiqomah berupdate kat sini.. 
almaklumla, facebook pon tempat scroll down je. twitter lagi la..ermm... insta by mood... hahaha... 

sekian, terima kasih....


Sunday, October 25, 2015

Melepaskanmu ....



Lirik Lagu Melepaskanmu - Sakura Band

Aku menjaga utuhnya cinta
Tapi kau selalu mengingkarinya
Cukup sudah aku menahan sakit
Sebelum teruskan cinta ini

Terlalu lama ku berdiam diri
Saat kau selalu sakiti hati
Maafkan ku harus meninggalkanmu
Usaikan semua yang ku rasa

Dan aku pun terluka karenamu
kerna cintamu
Aku harus melangkah jauh darimu
dari cintamu

Terlalu lama ku berdiam diri
Saat kau selalu sakiti hati
Maafkan ku harus meninggalkanmu
Usaikan semua yang ku rasa

Hapuskanlah semua tentang kita
Aku harus melepaskanmu
Walaupun ku tak bisa oh...

Dan aku pun terluka
Dan aku pun terluka karenamu kerna cintamu
Aku harus melangkah jauh darimu dari cintamu

Dan aku pun terluka kerna cintamu
Aku harus melangkah jauh darimu dari cintamu


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...